EEE писал(а):Как можно ловить крупную рыбу длинным спиннингом с тяжёлыми приманками, мне представить трудно. Опасно, по-моему.
Головне мати нормальне зчеплення з дном і ніколи не стояти у морі глибше ніж дозволяє екіп.
Наприклад, при ловлі з рифів, стояти глибше ніж по коліно - то вже дурість повна. Та й по коліно можна дозволити тільки у випадку якщо в тебе чоботи з якісними шипами.
При ловлі з піску хвилі не повинні підійматись вище пояса, бо інакше змиває дуже раптово і потім доволі важко знов стати на ноги.
Ну і при ловлі будь якої морської риби є золоте правило - фрикціон має бути налаштований на межі спрацювання при звичайних проводках. Тобто якщо джигуєш чи твічиш, фрикціон має спрацьовувати відразу , бо морська риба зазвичай хапає дуже жорстко і є реальна можливість втратити рівновагу.
Але все таки найбільша проблема не рівновага, а дуже швидка втома, бо ти змушений постійно тримати палку доволі високо щоб мінімізувати потрапляння солоної води на катушку. Тому процес вибору палки під себе - то доволі болісний процес, постійно купуєш-тестуєш-продаєш і так по колу поки не знайдеш палку з найкращим балансом саме під тебе.
Мій персональний приклад: Daiwa OverThere Ags 911. Палка неймовірно подобається, але спочатку на ній стояв Twin 17 XD4000XG (290 грамів) - мене вистачало кидати десь 1 годину ваги 40-50 грамів. Поставив Twin 21 SW 4000XG (355 грамів) - десь 2 години вже витримував. Потім Тwin 21 SW 5000 (415 грамів) - стало краще. Сьогодні був перший раз зі Stella 19 SW 6000HG (430 грамів) - от тепер я нарешті задоволений, бо кидав сьогодні більше 3х годин і в цілому це було більш-менш зручно.