Безынерционные катушки Shimano

Обсуждение спиннинговых снастей - обзоры катушек, удилищ, шнуров - отзывы и советы.
Ответить
Vadim_08
Благодарил: 12 раз

Сообщение Vadim_08 »

Там у нових shimano sahara i nasci ручка вкручуєтся в головну пару, паразитка на підкладці та нова шестерня, от і цікаво як вона в роботі
sashaslam
Благодарил: 23 раз

Сообщение sashaslam »

Доброго дня!
Порадьте катуху: вибираю між ванфордом і страдіком 19-го року на заміну старенького раріка сі4 2500фа. На ютубі бачив багато порівнянь, плюсів, мінусів в одну і іншу сторону. Цікавить з практики, хто ганяє вже певний період ці катухи. Цікавить безшумність ходу, щоб справлялася з джигом 8-12 грамм (рідко 14-15). Також, будь ласка, підскажіть під данні задачі правильний розмір (шнури плануються 0,6-0,8)
П.с. На минулий новий рік хотів брати 19 страдік (з поради багатьох знайомих), за паро днів до того зробив ТО рареніму. Хід страдіка був точно не кращий за рареніум після ТО. Тому відклав покупку, але рарік за сезон вже знов підвбився.
NIKkoz
Благодарил: 1577 раз

Сообщение NIKkoz »

sashaslam Ну ваш,й до речі і мій Рарік 09 3000SFA,ще переживе многі катушки, сучасних років,але Рареніум 09,при не зовсім вдалому корпусі(Сі4),мав дуже якісні нутро(ГП+ШП),тай працював десятки літ.По друге:Страдік 19 і Ванфорд,це зовсім різні катушки по профілю.Ванфорд,це як би мовити, через Страдік 16 у Сі4+,як раз це наслідок Рареніума 09,а Страдік 19,це наслідок Біомастера 11-12 років
Тому обираючи,такі зовсім різноманітні моделі,краще гарно подумати,для чого вони вам.Я не знаю ваш комплект ловлі: спінінг і його задачі.
sashaslam

Сообщение sashaslam »

NIKkoz писал(а):sashaslam Я не знаю ваш комплект ловлі: спінінг і його задачі.

Спіннінг Tict Inbite (є ше легенда 76 до 10 грам, але нею рідко дуже ловлю, в сильні морози). Ловлю описав зверху, джиг 5-12 гр, рідше тейл спіннери, цикади, воблери невеликі до 80 (70/30).
На рахунок рареніум згідний, робив ТО в Куцая Сергія перед минулим Новим роком, коли забрав , вона просто шептала, але цей ефект за сезон втратився.
Тому виникло питання, знову то робити, чи спробувати щось нове.
NIKkoz

Сообщение NIKkoz »

sashaslam Зрозумів, правда не дуже представляю той Рареніум 2500 FA,на той Легенді 76?))До речі у мене також є,така сама Легенда 76MLXF2,і до неї як раз йдуть катушки тіпу Биомастер/Страдік 19/Твін Повер/Сустейн та інші з гібрід корпусами.
Під Інбайт ТБ 710,і враховуючі і Легенду ту,я би обрав з пластикових катушок-Ванфорд 4000,можливо С3000.По ціні зараз акції-Дайва Балістік ЕХ ЛТ 4000D-CXH.Не зважаючи на підвищену швідкіть(6.2:1)це дуже вдала моделька.Обирати вам,з повагою...
sashaslam

Сообщение sashaslam »

NIKkoz писал(а):sashaslam Зрозумів, правда не дуже представляю той Рареніум 2500 FA,на той Легенді 76?)
На легенді ходив тд сол 2500. Я просто написав в перспективі спіннінги для нової катушки.
Sergo
Благодарил: 625 раз

Сообщение Sergo »

Я бы брал Vanford. Для Инбайта его- с гголовой хватит.
Rufusss
Благодарил: 455 раз

Сообщение Rufusss »

sashaslam писал(а):Доброго дня!
Порадьте катуху: вибираю між...
Зверніть увагу на друго виробника- Abu Garcia!
В нього е така серія катушек як- Abu Garcia ZENON, вага чесного 4000- Ка 170 грам!!!
2500- ка 148 грам!
А коштує вони примерно стилькіж.
Sergo
Благодарил: 625 раз

Сообщение Sergo »

А как у Абу с плавностью хода, укладкой, качеством сборки и комплектующих ?
Zerger
Site Admin
Благодарил: 5152 раз

Сообщение Zerger »

Sergo писал(а):А как у Абу с плавностью хода, укладкой, качеством сборки и комплектующих ?
Насчет Зенона - не знаю. А вот у моей Abu Garcia SP Revo 2 STX 30 возникают проблемы со стопором обратного хода при низких температурах.
Rufusss

Сообщение Rufusss »

Sergo писал(а):А как у Абу с плавностью хода, укладкой, качеством сборки и комплектующих ?
Я владельцем не был, но то что, я
знаю - с комплектующими беда.
Сложная в обслуживании и нужен специальный инструмент (хотя можно сделать вручную).
Плавность хода,- я не крутил, из видео обзоров видно, что ротор лёгкий и не инертный и со стартом и плавностью не должно быть проблем.
По качестве деталей и инженерной мысли - это уровень топовых катушек Шимано и Дайва.
Одна только фрезерованная ведущая с перфорацией чего стоит!? (Красавица!)
Zerger писал(а):...возникают проблемы со стопором обратного хода при низких температурах.
Серёга в ZENON вроде муфту поменяли - производитель Кайо теперь.
Но для меня проблемы со стопором не есть существенными, я при низких температурах со спиннингом не выезжаю.
Хотя -да, это для кого-то реальный касяк!
PS. Вес катушки из области "мечты", за это можно простить многое!
Zerger
Site Admin
Благодарил: 5152 раз

Сообщение Zerger »

Rufusss писал(а):
Zerger писал(а):...возникают проблемы со стопором обратного хода при низких температурах.
Серёга в ZENON вроде муфту поменяли - производитель Кайо теперь.
Но для меня проблемы со стопором не есть существенными, я при низких температурах со спиннингом не выезжаю.
Хотя -да, это для кого-то реальный касяк!
PS. Вес катушки из области "мечты", за это можно простить многое!
Кирилл, я сам давно засматриваюсь на катушку - вид необычный, футуристичный и вес - просто фантастически малый.
Если с обгонной муфтой всё в порядке, то шикарная должна быть катушка. Больше у меня никаких проблем с моей Абушкой не наблюдалось - укладка ровная, ход приятный, петель никогда не бросала. Я её часто беру на летнюю рыбалку - можно увидеть в видеороликах про ловлю голавля. Механика Зенона, вроде, похожа на REVO-шки. Кстати, по расположению шестерёнок напоминает старую Митчелл-300.
boomych
Благодарил: 7 раз

Сообщение boomych »

Vanquish 23
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sGDZuij61PQ[/youtube]
Rufusss

Сообщение Rufusss »

"Ни фига не понял, но очень интересно!" :D
NIKkoz

Сообщение NIKkoz »

Rufusss писал(а):"Ни фига не понял, но очень интересно!" :D
Ну як сказати, цікаво там не у відео,а у коментах,до речі,користувач(boomyh1974), помітив,що на чому Ванквіш 23,Шимано втілила також саму технологію, затримки подачі шпулі,як у флагман Стелла 22 року.Як результат з його опиту,він змушений був продати Стелла 22,і повернутись до Стелла 18 року,і все із за постійних зкидань петель,при малейшому вітру в обличчя.Приемного тут мало, погодьтесь.Ну ,а як воно на справді там буде,покаже час...
Ответить

Вернуться в «Рыболовные снасти»