EEE писал(а):
Forwarder писал(а):
Справа в тому,що судак особливо не панькається коли харчується.В шахту і ходу А коли видурньовується то і шнур з його мегачуйкою не допомагає
Если подходить к вопросу с такой позиции, так нет смысла и деньги транжирить на эксперименты с флюром.
Вариант относительнго недорогого флюрика с подходящей размоткой по 50 метров - BERKLEY TRILENE.
Я пробовал ловить этим флюром 0,23 мм на приманками до easy shiner 4 с головками до 10 граммов, жёсткий спиннинг до 30 г. Ловил мелких судачат до 500 граммов. Вылет был не больше 30 метров (спиннинг с безинерционной катушкой).
Падение приманки на дно нужно отслеживать визуально. Поклёвки чувствовал.
С таким же флюром 0,20 мм приманка летела дальше, разумеется, на выбросе чувствительность снасти к поклёвке хуже. И подсечь судака почти не получалось, даже очень жёстким спинннигом.
Предполагаю (не пробовал), чтобы подсекать увереннее, на приманки толщиной до easy shiner 5 с головками до 16 г, более крупного судака, достаточно BERKLEY TRILENE диаметром 0,28-0,3 мм.
Флюр для ловли судака применяется, когда судак осторожничает. Бывает (не всегда, конечно), что на шнуре не клюёт, а на флюре есть поклёвки. Причины объяснять слишком долго - физика + биология.
Якщо Ви уважно читали мої пости,то Ви б мали помітити,що флюр Санлайн бейсік 16 лб я буду купувати в любому випадку для повідців на бородку.То ж я не переймаюсь куда подіти ту частину флюрика яка буде намотана на стіз для дослідів
Стіз,на який я буду мотати флюр, в мене стоїть на Дайко агрешн,6,6 басовичок і працюю я цим комплектом виключно з човна.В основному знаходжу судака в корчах та глиняних брівках з полями мушлів.Шнур помирає дуже бистро і після такої рибалки я відрізаю по 2-4 а то і з 10 метрів шнура.Бо він такий посатаний,що якщо буде трофей то його одразу і не буде.А от флюр не сатається так швидко да й амортизує додатково.Я в минулому сезоні знайшов винуваться сходів судака та й щуки-так звані по типу корейські Кумхо подвійні гачки.Такого китайського шлаку я ще не бачив.Зараз закуплюся якісними гачками та й потому.
Ну а от з берегу на судака я буду використовувати шнур.Там інші навантаження і варіанти проводок.От там флюрік як основний мені точно не потрібен.
Так що не бачу перепон,"під лежачого пяницю горілка не тече"

будем самостійно петляти поміж граблів.